maanantai 24. helmikuuta 2014

Googleta puhumalla!

Google Chrome -selaimessa voit puhumalla tehdä hakuja, hankkia reittiohjeita, lähettää viestejä ja suorittaa muita yleisiä tehtäviä. Aloita toiminto tai puhehaku klikkaamalla hakukentän oikealla puolella olevaa https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_326FA07D5EB88DFE60A02D12B2E46B870C2D_3407081_en_v0 mikrofonikuvaketta. Jos kysyt kysymyksen, voit saada vastauksen puhuttuna. Varmista ensin, että laitteessasi on joko sisäänrakennettu tai ulkoinen mikrofoni


Sanele tekstit!


Tee video valokuvistasi "matalan kynnykseksen menetelmällä"

Ota valokuvia valitsemastasi aiheesta. Valokuvaukseen voit käyttää kännykkäkameraa, tabletlaitteen kameraa tai vaikkapa digikameraa. Siirrä valokuvat iPadiin ja avaa iMovie-sovellus: Luo uusi projekti ja tuo haluamasi kuvat kyseiseen projektiin. Tekstiäkin voit lisätä tai taustamusiikkia. Kun projekti on valmis, jaa tuotoksesi verkkoon esimerkiksi YouTube-kanavalle.

torstai 20. helmikuuta 2014

Popplet-sovellus: Käytä ajatuskarttana tai ideointityökaluna

Jaa iCloud.comissa laatimasi Pages-asiakirja toiselle henkilölletyöstettäväksi edelleen!




Pinterest

Pinterest on ilmoitustaulutyyppinen sosiaalinen linkkien ja kuvien jakopalvelu. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda ja ylläpitää kokoelmia, jotka perustuvat johonkin teemaan.

Case-teemat:
- Reindeer
- Porojalosteet
- Hygieniaa



Tällaista omien sisältökoosteiden tekemistä sosiaalisessa mediassa kutsutaan kuratoinniksi. Käyttäjä voi myös selata muita linkki-/kuvakokoelmia, poimia niistä osia omiin kokoelmiinsa ja ilmoittaa tykkäävänsä linkistä/kuvasta.


tiistai 18. helmikuuta 2014

Siri - palvelu, joka helpottaa kuluttajan elämää

Sirillä voit ääntäsi/luonnollista puhetta käyttämällä suorittaa erilaisia toimia. Siri esittää kysymyksiä, jos se tarvitsee lisätietoja tehtävän suorittamiseen. Siri on älykäs henkilökohtainen avustaja ja tietonavigaattori.

Siri ei vielä ole saatavissa suomenkielisenä. 

maanantai 10. helmikuuta 2014

Tiedota mobiilisti!

Mobiililaitteilla voi olla yhteydessä ammattitiedottajiin ja jakaa heidän välityksellään tietoa ja tapahtumakuvia muillekin asiasta kiinnostuneille/tietoa tarvitseville.

Tässä esimerkki: Valokuva on lähetetty Lapin Kansan verkkolehden toimittajalle iPadistä sähköpostina lauantaiaamuna heti rekkapalon alkuvaiheessa. Toimittajan kanssa käytiin sähköpostikeskustelua tilanteen kehittymisestä tapahtumapaikalla ja hän viestitti ajankohtaista tietoa ja valokuvasarjan Lapin Kansan verkkosivuilla.

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194873357441/artikkeli/ranuantien+liikenne+oli+poikki+yli+nelja+tuntia.html