torstai 9. lokakuuta 2014

Keynote ja hyperlinkitykset

Keynote-esityksiin sijoitetut linkit esimekiksi YouTube-videoihin toimivat, kun esitys jaetaan pdf-muodossa SlideShareen. On vain huomioitava, ettei tee kolmeen ensimmäiseen diaan linkityksiä: niissä ne eivät toimi!


tiistai 9. syyskuuta 2014

Opettajat perustamassa blogia opiskelijoille


Käytännön CASE. 
Autopuolen NuKo opettajilla olisi intoa perustaa opiskelijoille blogi tms. jota on helppo käyttää mobiililaitteilla. Blogin tulisi olla helppo käyttää ja sellainen, että siinä on käyttäjähallinta jota opettajat voivat pitää yllä.


KYSYMYS
Olisiko hyviä neuvoja/ehdotuksia tähän?

VASTAUS:
Google-perheeseen kuuluva Blogger (Blospot) on helposti mobiililaitteilla käytettävissä. Sovelluskaupasta voi ladata omaan laitteeseen ko. sovelluksen. 

Toinen tapa käyttää Bloggeria on antaa opiskelijoille blogin sähköpostiosoite ja kukin lähettää sitten omalta mobiililaitteelta postaukset sähköpostina. Opiskelijalla ei tällöin tarvitse olla luotuna Google-tiliä, mitä Blogger-sovelluksen käyttö taas edellyttää ja sähköpostia voi lähettää minkä merkkiseltä älykännykältä tahansa. Haluttaessa nämä sähköposti-postaukset voidaan laittaa ilmestymään vasta, kun opettaja on sisällön tarkastanut.

Tumbrl-blogi ilmeisesti sallii myös video-materiaalin postaukset, en ole vielä testannut. 

tiistai 20. toukokuuta 2014

Tapahtumablogi videoklipiksi YouTuben diasarjatoiminnolla

Mobiilipostauksilla toteutetun Blogger-tapahtumablogin valokuvat voi YouTuben disarjan luomistoiminnolla muuntaa videoklipiksi!



CASE. Poropäivä2013-tapahtumablogi videoklipiksi muunnettuna:



maanantai 19. toukokuuta 2014

Nyt jo historiaa!

Posted using Mobypicture.com

 Kuva on jaettu mobiilisti Mobypicture-sovelluksella, josta edelleen upotettu tähän blogiin. Klikkaa kuvaa ja siirry Moby Picture-tilillemme!

Live-striimausta ja chattiä mobiilisti!


lauantai 5. huhtikuuta 2014

Tee ostoslista kätevästi skannaamalla!

Viivakoodinluku on Pirkka-sovelluksen ominaisuus, jolla voit lisätä kotona loppumassa olevat tuotteet ostoslistalle.

tiistai 1. huhtikuuta 2014

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Äänitiedoston siirtäminen kännykästä iPadille

Kännykän sanelimella talteen otetun äänitiedoston voi siirtää iPadille esimerkiksi iMovie-sovellukseen lähettämällä ko. äänitiedoston sähköpostilähetyksenä itselleen:


torstai 20. maaliskuuta 2014

Sketches - monipuolisuutta piirtämiseen!

Numbers ja älykäs näppäimistö

Numbers on erityisesti mobiililaitteelle suunniteltu taulukkolaskentaohjelma. Solun kaksoisnäpäytys tuo esiin älykkään näppäimistön ja vaikkapa erilaiset funktio-toiminnot kuten yhteenlasku.


maanantai 17. maaliskuuta 2014

Instagram - kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto

Jaa ottamaisi valokuvia, kommentoi muiden jakamia valokuvia ja tykkää niistä! Sovellus on ladattavissa mobiililaitteisiin.




maanantai 24. helmikuuta 2014

Googleta puhumalla!

Google Chrome -selaimessa voit puhumalla tehdä hakuja, hankkia reittiohjeita, lähettää viestejä ja suorittaa muita yleisiä tehtäviä. Aloita toiminto tai puhehaku klikkaamalla hakukentän oikealla puolella olevaa https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_326FA07D5EB88DFE60A02D12B2E46B870C2D_3407081_en_v0 mikrofonikuvaketta. Jos kysyt kysymyksen, voit saada vastauksen puhuttuna. Varmista ensin, että laitteessasi on joko sisäänrakennettu tai ulkoinen mikrofoni


Sanele tekstit!


Tee video valokuvistasi "matalan kynnykseksen menetelmällä"

Ota valokuvia valitsemastasi aiheesta. Valokuvaukseen voit käyttää kännykkäkameraa, tabletlaitteen kameraa tai vaikkapa digikameraa. Siirrä valokuvat iPadiin ja avaa iMovie-sovellus: Luo uusi projekti ja tuo haluamasi kuvat kyseiseen projektiin. Tekstiäkin voit lisätä tai taustamusiikkia. Kun projekti on valmis, jaa tuotoksesi verkkoon esimerkiksi YouTube-kanavalle.